Yoga weekend på ulvöhotell

Så var det dags att åka på yoga med frugan, hon fick denna helg i present när hon fyllde år. Här kommer lite bilder från helgen.

 

ABC5D326-FF4A-46AD-9CA2-8A0C41A4A334

 

Klicka på bilden för att komma till albumet


Posted in Blogg

Nattbilder kul att prova på.

Jag har försökt mig på att ta lite mörkerbilder, resultatet får ni se här.

IMG_4555

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL ALBUMET


Posted in Blogg

Ulvön – Pärlan i Höga Kusten

Vi bestämde oss för att boka en stuga på Ulvön under midsommarhelgen, man kan säga att vi hade maximal tur med vädret i allafall. Varmt, skönt (tyckte alla utom jag) och trevligt sällskap under helgen + en massa mat och dryck.

IMG_3264

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL ALBUMET

 


Posted in Blogg

Sista minuten via Lapporten

IMG_2263

Klicka på bilden för att komma till foton från 2014 års vandring

Årets vandring var planderad att gå från Abisko till Allesjaure sen via Vistasstugan vidare ner i Vistasvagge till Nikkaluokta. På väg med tåget från Kiruna till Abisko så var kartan framme och nya planer smiddes, Vi stannar i Abisko Östra vandrar upp mot Lapporten tar oss runt Nissoncorru ner till Vuopmegeahci sen vidare till Årosjåkk. Första dagen tar vi oss ca 7km upp mot Lapporten efter att tagit en tur upp på Paddus (offerkulle) tältet upp och en magnifik utsikt över Torneträsk.

Dag 2 så var det halvmulet vid tältplatsen, uppe vid Lapporten var det tjockt med dimma. Vandringen fortsatte efter morgonbestyren och att lägerplatsen var ihop packad. Efter ett litet vad över Miellejohka så var det en liten bit kvar upp till Lapporten, nu började det också att smådugga lite. Efter lunch mitt för sjön Cuonjajavri så bar det vidare på en nästan osynlig led, under vår framfart så hittade vi en pöl som det bubblade ifrån. Tyvärr så var det ingen varm källa :), paus och vatten fyllning vid Cuonjajohka sen vidare för att kolla efter en lämplig tältplats som blev med utsikt mot Bessesvaggi och berget Viddja.

Dag 3 på morgonen började solen att bryta igenom mer än föregående morgon, denna dag blev det inte lång bit gått under vandringen. Vi kom ca 6km innan vi bestämde att slå läger med Goalkascohkk i ryggen och Rautasjare i blickfånget nedanför oss, det kändes som om vi inte hade mycket lust att rusa fram denna dag.

Dag 4!! Dagen då allt började gå fel, vi följde leden en bra bit när den plötsligt går ner i snår terrängen. Följde stigen neråt i slyn och plötsligt så fanns det ingen stig längre, kollade kartan och insåg att vi var 5 – 600 meter för långt ner i terrängen. Vi såg på kartan att leden skulle droppa nedåt eftersom, vi beslöt att ta oss fram nere i slyn och myrmarkerna för att sen ansluta leden igen. Vi hamnar dock längre ner hela tiden, tillslut så kommer vi fram till jokken som måste ta oss över dagen efter. Beslut tas om att hitta en bra tältplats. Den kvällen så ändrade vi turen en aning, vi skulle sikta in oss på en renvaktarstuga och vandra upp förbi den mot leden sen vandra västerut för att ta oss till Kungsleden mellan Allesjaure och Abiskojaure.

Dag 5 och vi siktar in oss på renvaktarstugan och kommer dit på bara ett litet tag, vandrar upp mot leden och går västerut. Leden känns mer synlig här, kanske är mer människor som går denna sträckning. Den dagen hittar vi en liten sjö som vi tänker bada i, tyvärr så visar det sig att det inte finns någon fast botten i sjön och vi får stå på stenar ute i vattnet och tvätta av oss. Myggen och knotten gör nu sitt yttersta för att driva oss till vansinne, inte några besvärande insekter förens nu. Tillslut så kommer vi fram till Kungsleden just intill Garddenvarri, slår läger vid en sjö där samerna har ett rengärde.

Dag 6 och vandringen ner mot Abisko på börjas, Vi håller till början ett ganska raskt tempo. Passerar Abiskojaure stugorna efter några timmar, fortsätter mot Abisko pausar och lunch en bit efter Abiskojaure. Mycket har ändrats sen vi gick här 2010, man har en bild i huvudet men det ser inte riktigt ut som man minns. Några timmar senare så haltar vi in till Abisko Turiststation. Nu gäller det bara att fixa skjuts till Kiruna, efter lite ringande så får vi tag i en kille i Kiruna som kommer och hämtar oss.

Totalupplevelsen är bara possitiv.

 


Posted in Blogg

1:a maj 2014 S.H.R.A. motorshow i Åhlénsgaraget

Så var det den tipunkten på året igen, dags för folk att bege sig till Åhlénsgaraget igen. Inte för att parkera då utan för att gå runt och titta på allehanda vackra fordon, träffas, prata och ta en fikapaus.

motorshow-1-maj-2014

Klicka på bilden för att komma till fotoalbumet


Posted in Blogg

Sylarna 2013

Jag bestämde mig för att ta en snabb tur i Jämtlandsfjällen, jag hade ju inte något bra minne från den tur jag och Johan gjorde där under några dagar för några år sen. Men nu hade jag riktigt tur med vädret, v.35 tog jag mig till Storulvåns Fjällstation. Kom fram på natten mot måndag så jag sov i bilen på parkeringen, tog en frukost på Fjällhotellet sen började jag min mini vandring. Vandrade över fjället med strålande sol och +20 grader, väldigt fina vyer och ett obeskrivligt lugn att bara vandra framåt mot Sylarnas Fjällstation utan några måsten. Jag hyrde ett rum på fjällstationen köpte lite mat och bara njöt av landskapet som bjöds utanför fjällstationen. Lite senare en dusch och hopp i säng för att vakna till en ny dag full med nya vyer att njuta av. Frukost på fjällstationen och sedan bar det neråt mot Storulvån igen, lika underbart väder denna dag och även vindstilla. Väl framme på Fjällstationen så blev det en dusch innan jag satte mig i bilen och letade mig hem mot familjen.

Klicka på bilden för att komma till foton från turen.


Posted in Blogg

Bygget i Kaalasjärvi.

Ja nu har jag gjort min tid på bygget i Kaalasjärvi, vi hann det mesta innan takstolarna ska upp. Det som saknas är hammarbandet på ena lånsidan och ena kortsidan. Det har varit väldigt varierande väder under tiden, många av dagarna var det ihållande regn. Men det har även varit några dagar med solsken också. Då är det svårt att veta vad klockan är, en av dagarna när vi tyckte att vi gjort det vi skulle så efter att plockat ihop verktygen mm så var klockan över 12 på natten. Midnatts sol är ett otyg. 🙂

Klicka på bilden för att komma till albumet.


Posted in Blogg

Avslutning 2012

Ja nu är det bekräftat, jag är gammal. Min dotter Sofie gick ut 9:an idag. Vädret kunde nog inte varit bättre, blå himmel och solsken. Detta är bara ett axplock av de bilder jag tog på avslutningen.

Klicka på bilden för att komma till albumet.


Posted in Blogg

Kretsfältskjutning i Bredånger

Nu har den gått av stapeln igen, Krets fältskjutningen det var många som kom och hjälpte till för att vi skulle fixa detta. Efter den officiella tävlingen gick vi runt och pangade innan vi plockade in tavlor mm.

Klicka på bilden för att komma till albumet.


Posted in Blogg

Stockholm i mitt hjärta

Så sitter jag på tåget på väg hem i natten, vi närmar oss Långsele för vidare färd via Mellansel till Örnsköldsviks Central. Har haft en härlig vecka i Svenska Huvudstaden, lite skillnad motför hemma där det kommit snö. Jag har umgåtts med syster Sara och även promenerat runt på egen hand, vi var även och kollade på Let´s Dance oxå det var kul.

Klicka på bilden för att komma till albumet.


Posted in Blogg